Zelfdiagnose tool | Kijk wat u zelf kunt doen bij een probleem met uw spa

De zelfdiagnose tool

Waterkwaliteit problemen

Waterkwaliteitsproblemen in een spa kunnen verschillende kwesties omvatten die van invloed zijn op de helderheid, veiligheid en de algemene kwaliteit van het water. Denk bij waterkwaliteitsproblemen bijvoorbeeld aan troebel water, onaangename geur, irritatie aan ogen of huid, algenbloei, kalkaanslag, overmatige schuimvorming, corrosie of lage desinfectiemiddelconcentratie.

Om waterkwaliteitsproblemen te voorkomen, is het essentieel om regelmatig de waterchemie te testen, de filters schoon te houden, de aanbevolen desinfectiemiddelen te gebruiken en de instructies van de fabrikant op te volgen.

STAP 3

Zorg ervoor dat het water niet troebel is

Troebel water kan duiden op problemen met de filtratie of chemische balans. Controleer of de filters schoon zijn en of de filtratie goed werkt. Pas de waterchemicaliën aan volgens de aanbevelingen om de helderheid te herstellen. Maak voor het testen van de chemische balans van het water gebruik van turbiditeittestkit of teststrips voor troebelheid. Lees de specifieke instructies die bij de testkit zijn geleverd. Elke kit kan een iets andere procedure hebben, maar veelal komt het op het volgende neer: 

Vul een testbuis met water
Vul een schone testbuis of container met water uit de spa. Gebruik een container die vrij is van resten om nauwkeurige resultaten te verkrijgen.

Voer de test uit
Gebruik de turbiditeitstestkit of de troebelheidsteststrips volgens de instructies. Dit kan onder andere inhouden dat je een teststrip in het water laat dompelen of een bepaald aantal druppels aan het water toevoegt. Volg de specifieke procedure voor de kit die je hebt, en wacht de aangegeven tijd voordat je de resultaten afleest.

Interpreteer de resultaten
De resultaten kunnen worden weergegeven op een schaal, waarbij je de mate van troebelheid kunt aflezen. Er kan ook een kleurenschaal zijn om de resultaten te interpreteren. De exacte eenheden variëren afhankelijk van het type testkit dat je gebruikt. Over het algemeen duidt een hogere troebelheid op meer deeltjes of onzuiverheden in het water.

Neem corrigerende maatregelen indien nodig
Als de test aangeeft dat het water te troebel is, moet je de oorzaak vaststellen. Dit kan te maken hebben met onvoldoende filtratie, vuile filters, een onjuiste chemische balans of andere factoren. Corrigeer het probleem door de nodige maatregelen te nemen, zoals het reinigen van de filters, aanpassen van de waterchemie of het verbeteren van de filtratie. Het regelmatig testen van de troebelheid van het water helpt bij het behouden van een heldere en aangename spa-omgeving. 

Is het probleem opgelost?