Zelfdiagnose tool | Kijk wat u zelf kunt doen bij een probleem met uw spa

De zelfdiagnose tool

Jet of pomp problemen

Jet en pomp problemen in een spa kunnen verschillende kwesties omvatten die de watercirculatie, massagekracht en algehele werking van de spa beïnvloeden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan zwakke waterstroom of inactieve jets, onregelmatige waterstroom, lekkages rond de jets, te hoge of te lage druk op de pomp, problemen met de luchtknoppen, onregelmatige werking van de pomp of foutmeldingen op het bedieningspaneel.

STAP 2

Controleer de pomp(en)

Het testen van de pomp(en) van je spa is een belangrijk onderdeel van het onderhoud om ervoor te zorgen dat ze efficiënt werken en de watercirculatie in de spa op peil blijft. Hier zijn stappen om de pomp(en) van je spa te testen: 

Schakel de spa in
Zorg ervoor dat de spa is ingeschakeld en dat de waterstand op het juiste niveau staat. 

Observeren van de pomp(en)
Kijk naar de pomp(en) terwijl ze draaien. Let op ongewone geluiden, zoals zoemen, bonzen, ratelen, of andere geluiden die afwijken van normaal. 

Luister naar ongewone geluiden
Terwijl de pomp(en) werken, luister naar ongewone geluiden. Een gezonde pomp hoort over het algemeen soepel en zonder ongewone geluiden te draaien. 

Controleer op trillingen
Kijk of de pomp(en) trillingen vertonen. Trillingen kunnen wijzen op onevenwichtigheden of slijtage. Voel de Warmte: Raak voorzichtig de pompbehuizing aan. De pomp mag warm aanvoelen, maar mag niet heet zijn. Overmatige warmte kan wijzen op problemen zoals overbelasting. 

Controleer de pompdruk
Controleer de druk die de pomp genereert. Een gezonde pomp moet voldoende druk creëren voor een goede watercirculatie. 

Test de snelheidsinstellingen (indien van toepassing)
Als je spa meerdere snelheidsinstellingen heeft, test dan elke snelheid om ervoor te zorgen dat de pomp soepel kan schakelen tussen de instellingen. 

Controleer op lekkages
Inspecteer de pomp op tekenen van lekkages. Lekkages kunnen schade aan de pomp en het omringende gebied veroorzaken. 

Controleer de aansluitingen
Controleer of alle elektrische aansluitingen stevig zijn bevestigd en er geen losse draden zijn.

Is het probleem opgelost?