Aanschaf Jacuzzi of spabad

De luxe en helende werking van bubbelend water.

Een spa-bad, of in de volksmond ook wel jacuzzi of spa genoemd, is een weldaad voor lichaam en geest. Het bezit van een eigen spa geeft u uiteraard het ultieme gevoel van luxe en ontspanning. Maar wist u dat regelmatig genieten van deze luxe ook een weldadige werking heeft op uw lichaam? De bruisende energie en de masserende werking van het water in een spa heeft een stimulerende werking op uw bloedsomloop en een verzorgende werking op uw spieren en gewrichten. De revitaliserende en ontspannende werking van een spa zorgt ook voor een verbetering in uw lichaamshouding en een hele goede nachtrust. Dagelijks een paar minuten ontspannen in een spa kan al leiden tot een productiever en gezonder leven.

Reden aanschaf Jacuzzi of spabad: ontspanning 58%, voor de familie 27%, medisch advies 13%.

Wat is een spabad nu eigenlijk?

Een spabad is feitelijk een massage bad. Het bijzondere aan een spabad, ook wel jacuzzi of spa genoemd, is dat deze bedoeld is om door meerdere personen tegelijk benut te worden. Het bad is ook aanzienlijk groter dan een gemiddeld badkamer bad. In een spabad worden waterstralen en luchtbubbels geproduceerd. Deze stralen en bubbels hebben een ontspannende werking. Er wordt hierbij ook wel gesproken over hydrotherapie. Hydrotherapie heeft een positief effect op je bloedcirculatie, vermindert spierspanning, verlicht druk op gewrichten en spanning in je lichaam. Door gewichtloosheid en het drijfvermogen gecombineerd met wervelend warm water schenkt hydrotherapie pure ontspanning. Daarnaast heeft het ook een sociale functie. Je hebt de mogelijkheid om je gasten op een bijzondere wijze te ontvangen en gezamenlijk te genieten van een spabad. Niets is zo verrukkelijk voor een vermoeid en gestrest lichaam als een massage door een goede masseur. Een spabad biedt dezelfde ontspanning. Met een spabad heb je altijd een masseur binnen handbereik.

Maak van u spa een kuuroord!

Er staan niet voor niets kuuroorden langs de Dode Zee. Het water zit daar boordevol mineralen, de voornaamste voedingsbron voor mens, plant en dier. Mineralen krijg je binnen door gezond te eten, maar deze kunnen ook worden opgenomen door de huid. Tover je bad om in een privé spa met mineraalzout (Dode Zeezout of andere mineraalzoutbrokken), die je oplost in een halfvol bad met heet water. Breng, als het zout is opgelost, de temperatuur van het water naar 37 graden Celsius. Te warm water droogt en put de huid uit in plaats van dat het ontspant. Een bad op lichaamstemperatuur is het meest ideaal.

Tover je spa om in een kuuroord door het gebruik van diverse aroma’s. Sluit je ogen en denk aan positieve dingen; zo word je geest rustig en wordt je ontvankelijk voor de helende werking van het bad. Droog je niet af na een bad van ca. 20 minuten, maar dep je je lichtjes droog of laat je de huid aan de lucht drogen. Kruip vervolgens direct lekker onder de wol.

Merken

 1. Villeroy & BochVilleroy & Boch
 2. Caldera SpasCaldera Spas
 3. Master spasMaster spas
 4. Maax spasMaax spas
 5. Allseas spasAllseas spas
 6. Sundance SpasSundance Spas
 7. Marquis spasMarquis spas
 8. JacuzziJacuzzi
 9. Coleman SpasColeman Spas
 10. Artic SpasArtic Spas
 11. Hotspring SpasHotspring Spas
 12. Balboa Water GroupBalboa Water Group
 13. Signature spasSignature spas
 14. Coast SpasCoast Spas
 15. 4SeasonsSpa4SeasonsSpa
 16. SunspaSunspa
 17. ThermoSpasThermoSpas
 18. Artesian SpasArtesian Spas
 19. Beachcomber Hot TubsBeachcomber Hot Tubs
 20. Wellis spasWellis spas
 21. MyLine spaMyLine spa
 22. Diamond SpasDiamond Spas
 23. Jazzi SpasJazzi Spas
 24. Vortex spasVortex spas
 25. Island SpasIsland Spas
 26. Vita spaVita spa
 27. Sunbelt spasSunbelt spas
 28. Sunrise SpasSunrise Spas
 29. Dreammaker SpasDreammaker Spas
 30. Gecko Alliance GroupGecko Alliance Group
 31. Dimension One SpasDimension One Spas
 32. Diamante spasDiamante spas
 33. WaterwayWaterway
 34. Hydro spaHydro spa
 35. Twodee spasTwodee spas
 36. Platinum SpasPlatinum Spas
 37. Evolution SpasEvolution Spas
 38. Spa NetSpa Net