Onderhoud spa cover

Hier vindt u belangrijke informatie voor het onderhouden van uw spa cover.

Spa cover

De spa cover omtrek bestaat uit een gelaagde stof waarvan de buitenste laag is gemaakt van polyvinylchloride (PVC). In het fabricageproces wordt de PVC afgesloten met een speciale topcoat die weekmakers en verzachtingsmiddelen bevatten, zodat ze soepel zijn en er aantrekkelijk uit zien. Het behoud van de vinylcoat en het beschermen tegen UV-stralingen zijn de belangrijkste eigenschappen om de spa cover er als nieuw uit te laten zien. Alle vinyl, zelfs de speciale marine kwaliteit die wordt gebruikt in de spa cover, is een UV-gevoelig materiaal dat langdurig kan worden blootgesteld aan zonlicht of schimmelvorming.

Het gebruik van verkeerde vinylbehandelingsproducten is slechter voor de spa cover dan helemaal niets! In feite bevat een bekend merk automotive vinylbehandeling, siliconenolie wat zeer slecht voor uw spa cover is. Vermijd producten die elk soort olie bevatten, vettig aanvoelen, petroleumdestillaten bevatten, of een coating achterlaten die als wax opdroogt.

Als op een label voor vinyl beschermend product "brandbaar" staat of bevat petroleumdestillaten, gebruik deze dan niet! Deze producten zien er goed uit als ze eerst worden toegepast, maar verslechteren de spa cover omtrek en bieden weinig of geen UV-bescherming.

Periodieke spa cover schoonmaak en onderhoud:

Het reinigen van uw spa cover omtrek is een belangrijk onderdeel van het onderhoud aan uw spa. Vuil fungeert namelijk als schuurmiddel op de vinyl topcoat, en kan ook slijtage veroorzaken aan de vouwen, naden en het stiksel. Schimmel groeit op een vochtige ondergrond en zal zich in de stof wortelen en uw spa cover verslechteren.

Routine schoonmaak, voorafgaand aan het opbrengen van een vinyl beschermingsproduct:

Was de spa cover met een tuinslang. Spuit de spa cover met een zachte, niet-schuimende reiniger in en veeg daarna de spa cover schoon.

  • Gebruik nooit wasmiddel, schuurmiddelen, bleekmiddelen, alcoholen, vaatzeepjes of agressieve reinigers.
  • Deze producten zullen de topcoat verwijderen waardoor uw spa cover niet meer goed beschermd is.

TIP: Kleverige boomsap kan worden verwijderd door met een beetje plantaardige olie of margarine in te wrijven. Gebruik een niet-schurende spons voor hardnekkig vuil. Spoel de spa cover hierna opnieuw grondig af met water en laat hem drogen. Herhaal dit maandelijks, of indien nodig.

Wat te doen met schimmels in de spa cover omtrek:

(Indicatie: als uw spa vies ruikt)

  • Rits de spa omtrek open en verwijder zorgvuldig de polystyreen (piepschuim) plaat.
  • Reinig de binnenkant van de spa omtrek met een zachte, niet-schuimende reiniger en een zachte borstel.
  • Maak de plastic dampspoeling van de kern schoon.
  • Spuit de oppervlakken af met tuinslang.
  • Maak de oppervlakken handdoek-droog, en geef de spa omtrek extra droogtijd.
  • Blootstelling aan zonlicht voor een uur of twee helpt de resterende schimmel uit de spa omtrek te verwijderen.
  • De polystyreenplaat moet in de schaduw worden gehouden tijdens het drogen.
  • Als alles droog is dan voorzichtig de polystyreenplaat in de spa omtrek voegen en de rits sluiten.

Opmerking: als de polystyreenplaat rot of broos is en volgezogen met water, dan dient de cover te worden vervangen.


Verzorgingstips voor het verlengen van de levensduur van uw spa cover

Behandel uw spa cover net als een nieuwe auto. Een nieuwe auto komt met een garantie op mechanische afwijkingen. De garantie is niet van toepassing op steenslag, slijtage aan de banden, of een motorfout omdat de auto niet goed is onderhouden of de olie niet regelmatig is vervangen.

Op dezelfde manier heeft de garantie van de spa cover fabrikant betrekking op originele gebreken in de gebruikte materialen, maar geldt niet voor schade veroorzaakt door misbruik, ongelukken, verwaarlozing of normale slijtage. We hebben onderstaande informatie voor u samengesteld die u kunt gebruiken voor onderhoud en langdurig gebruik van uw spa cover.

Bescherming van de polystyreenplaten

Spa covers hebben een kern van polystyreen (piepschuim) die kan breken als ze niet goed worden gebruikt. Laat kinderen nooit springen of spelen op de spa cover, dit kan leiden tot een breuk van de polystyreenplaat. Grit van schoenen of blote voeten kunnen de vinylbekleding beschadigen en de levensduur beperken. Vermijd het plaatsen van scherpe voorwerpen op de spa cover om beschadiging te voorkomen, waardoor waterdoordringing en absorptie door de polystyreenplaat niet mogelijk zijn. Nagels van dieren of kauwen kunnen hetzelfde resultaat hebben, dus probeer dieren uit de buurt van de spa cover weg te houden.

Vermijd het plaatsen van glazen of andere voorwerpen op spa cover, waardoor overmatige warmte kan ontstaan door het vergrooteffect van zonlicht. Deze warmte kan er daadwerkelijk toe leiden dat de polystyreenplaat smelt, en dit valt niet onder de garantie.

Polystyreenplaten zijn omwikkeld in helder kunststof om te voorkomen dat water in de isolatie wordt opgenomen. Condensatie en regenwater tussen de buitenste vinylhuid en de heldere kunststof omtrek van de polystyreenplaat is normaal. Alle spa covers dienen gaten in hun onderkant te hebben om dit water af te kunnen voeren.

Waterabsorptie

Hoewel een paar waterdruppels in de heldere kunststof omwikkeling, die de polystyreenplaat beschermen geen grote zorg zijn, heeft een grote ophoping van vloeibaar water zeker aandacht nodig. De oorzaak is normaal gesproken een gaatje in de dampbarrière of een breuk in de kunststof naad van de omwikkeling, wat makkelijk is om zelf te repareren. (Een zware, verzadigde polysteenplaat is een andere zaak en dient vervangen te worden).

Als u vermoedt dat uw spa cover veel vloeibaar water bevat en het heeft een rits in de spa cover omtrek, open dan de rits en verwijder de polystyreenplaat voorzichtig. Zoek gaatjes of openingen in de heldere kunststof omtrek. Zelfs een klein gaatje kan in de loop van de tijd veel water opzuigen.

Waterafvoer uit de heldere kunststof omtrek

Nadat u het gat of de gaten heeft gevonden, is het belangrijk om zo veel mogelijk van het opgezogen water uit de heldere kunststof omtrek af te voeren, om te voorkomen dat het uiteindelijk door de polystyreenplaat wordt geabsorbeerd. Als u het water niet via het ingangsgaatje kunt afvoeren, kan het snel worden afgevoerd door een kleine snee in de heldere kunststof omtrek te snijden in de buurt van een van de hoeken. Zet de polystyreenplaat op de rand zodat het water naar beneden en uit de net gemaakte snee wegloopt.

Stormbandjes en gebroken clips

Stormbandjes zijn er voor een doel: namelijk om de spa cover aan de spa te bevestigen. Om te voorkomen dat de bandjes kapotgaan mag u ze nooit gebruiken om de spa cover te dragen of van de spa af te halen. Een andere voorkomende oorzaak van gescheurde bandjes is het niet losmaken van de clips voordat u de spa cover van de spa afhaalt. Dit type schade valt niet onder de garantie van een spa cover. Gebroken clips kunnen en moeten worden vervangen. Het is gemakkelijk zelf te vervangen door een set van vier met montage schroeven.

Vermijding van vinyl-, naad- en stikselschade

Een hoogwaardige Spa Cover Lifter kan uitrekking op de naden verminderen. Gebruik de handgrepen alleen voor het rustig openen of sluiten van de spa cover. Handgrepen zijn niet bedoeld voor het dragen of verwijderen van de spa cover van de spa. Draag de spa cover niet aan de rok, dit zal de naden uitrekken. Sleep de spa cover nooit over de grond. Plaats nooit glazen objecten op de spa cover. Het glas zal het zonlicht vergroten en het vinyl kunnen beschadigen. Zorg voor een goede waterbalans en pH. Overmatig chloor kan vinyl verslechteren. Gebruik eventueel een drijvende spa deken om de spa cover te beschermen tegen overmatige verdampende chemicaliën en vocht. Zorg ervoor dat alle stormbandjes worden bevestigd wanneer de spa niet wordt gebruikt om windschade te voorkomen.

Sneeuwopbouw

10 cm3 vers gevallen droge sneeuw weegt ongeveer 4,5 kg! De sneeuw op een spa cover van 200 cm x 200 cm met slechts 7 cm sneeuw weegt dan ongeveer 125 kg en meer met natte sneeuw of ijs. De garanties van de spa cover fabrikant omvatten geen sneeuw of andere gewichtsverwante schade. Dus als het sneeuwt waar u woont, kunt u een breuk van de polystyreenplaat voorkomen door tijdens de wintermaanden overmatige sneeuw te verwijderen.

Als uw oude spa cover kapot of verzadigd is met water, is het tijd om de spa cover te vervangen. Zorg ervoor dat u een goed vervaardigde spa cover koopt. Zie de nieuwe spa cover als een investering en niet als kosten. Spa Service Europe’s spa covers zijn misschien niet de goedkoopste op de markt, maar u krijgt waarvoor u betaalt: een langdurige, energiezuinige, op maat gemaakte cover van de hoogste kwaliteit.

Spa cover aanbod sign-out