Kan het coronavirus zich via zwembaden en spa baden verspreiden?

Menig spa bezitter zal zich afvragen of het coronavirus zich via zwembaden en spa baden kan verspreiden.

Volgens het Centers for Disease Control and Prevention’s (CDC), is er geen bewijs dat COVID-19 via het gebruik van zwembaden en spa baden op mensen kan worden verspreid. Een goede werking, onderhoud en desinfectie (bijv. Met chloor) van zwembaden en spa baden, moet het virus dat COVID-19 veroorzaakt, verwijderen of inactiveren.

Zie 3de kopje artikel https://www.cdc.gov/coronavirus/2019-ncov/php/water.html

Wat kunt u doen voor een veilig gebruik van uw zwembad of spa bad;

  • Test het water regelmatig met teststrips of een digitale meter en zorg voor voldoende vrije chloor en een pH-waarde van rond de 7,2. Raadpleeg hiervoor de instructies van de te gebruiken testmethode.
  • Vervang op tijd ingebouwde desinfectie apparaten zoals een ozonator of UV lamp.
  • Douche en was uzelf voordat u het zwembad of spa bad ingaat.

De meeste ozonators gaan ongeveer 1 tot 1,5 jaar mee. Zonder de desinfecterende kracht van een ozonator kan organisch materiaal snel opbouwen en de kwaliteit van het water verslechteren. Veel spa eigenaren proberen dit te compenseren door het toevoegen van steeds meer chemische stoffen. Teveel van deze chemische stoffen brengt het water zodanig uit balans, dat het zelfs kan leiden tot irritaties van de huid en beschadiging aan uw spa.

Vervang altijd op tijd uw Ozonator voor schoon en veilig spawater. Zie: Ozon veiligheid

Wilt u minder chemicaliën gebruiken en toch over helder en rein spawater beschikken? En weet u dat een slechte waterkwaliteit het leidingwerk en rubbers aantast? Wij adviseren u gebruik te maken van het AquaFinesse waterbehandelingssysteem zie: AquaFinesse® waterbehandelingssysteem

#spa #jacuzzi #reparatie #service #onderhoud #installatie #veiligheid #coronavirus #COVID-19 

Spa installatie en onderhoud

Bent u direct op zoek naar een spa monteur/technieker?


Dan bent u bij ons op het juiste adres! Wij bieden een compleet pakket van reparatie/herstellingen en onderhoud voor alle merken spa's en zwemspa's. Heeft u een lekkage, een kapotte pomp, een display dat het niet meer doet of een ander soort storing of defect? Wij helpen u snel en onze ervaren servicemonteurs/techniekers herstellen uw spa zodat u er weer volop van kunt genieten. Spa Service Europe is gespecialiseerd en heeft een enorme voorraad aan onderdelen en een team van professionele servicemonteurs/techniekers op de weg die dagelijks reparaties en onderhoud aan spa's en zwemspa's uitvoeren.

vinkje Weet u dat wij vaste tarieven hanteren en nooit meer dan 1 keer de voorrijkosten aan u doorberekenen in het geval wij de storing niet in 1 keer bij u kunnen verhelpen? Het maakt ons ook niet uit of u in Nederland of België woont! Wij verlenen service zoals u van een professioneel bedrijf mag verwachten.

Reparatiegarantie Met onze Spa Service Europe Garantie bent u tevens verzekerd van 3 maanden garantie op een door ons uitgevoerde reparatie aan uw spa. Zie onze reparatiegarantie

Het is wellicht fijn om zeker te weten dat u prettig wordt geholpen. Als 5-sterrenspecialist hebben wij service extra hoog in het vaandel staan. Wij zijn pas tevreden wanneer u dat bent!

Klantbeoordeling 8.8/10

Vul het serviceverzoek formulier in en onze serviceplanner neemt contact met u op voor het maken van een afspraak.